Splošni pogoji spletne strani www.pepswine.com  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za poslovanje.
Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.pepswine.com ter se z njimi strinja.

1. PODATKI O PONUDNIKU

Spletno trženje na www.pepswine.com izvaja družba Pep’s wine d.o.o., Svetinje 11,  2259 Ivanjkovci. Družba je vpisana v sodni register okrožnega sodišča na Ptuju opr. št.  2017/8377.
Družba je zavezana za plačilo DDV ( ID za DDV : SI34866183).

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
– bistvene značilnosti blaga,
– dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
– pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
– način plačila in dostave,
– rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla.

3. NAROČILA

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.
Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte povzetek naročila z vsemi naročenimi artikli, cenami, davkom in poštnino . Pogodba (račun) spremlja blago in ga kupec prejme skupaj z blagom.

4. ODPREMA BLAGA

Dostavo po Sloveniji za nas opravlja DPD d.o.o. Vse pošiljke so zavarovane in Vam v primeru poškodovanja pošiljke, le to zamenjamo z novo ali vrnemo vaš denar.
V primeru naročil do 13. ure bo pošiljka predvidoma dostavljena naslednji delovni dan. Prejemnik prejme tudi sms o času dostave, na kar lahko to tudi spremeni, če ji navedena ura dostave ne odgovarja. Poštnino zaračunavamo po ceniku DPD d.o.o.

V primeru, da ob dostavi niste dosegljivi, Vas bodo obiskali še enkrat oziroma boste dobili obvestilo o prispeli pošiljki.

Cenik poštnine in embalaže se obračunava po teži pošiljke:
– do 2kg – 3,80 €
– 2kg – 5kg – 4,09 €
– 5kg – 10kg – 4,62 €
– 10kg – 20kg – 5,79 €
– 20kg – 25kg – 8,90 €
– 25kg – 31,5kg – 9,15 €

Cena za pošiljanje dveh in več paketov za istega naslovnika znaša 4,70 € na paket.

Cene so v EUR  in brez DDV-a.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je DPD d.o.o., vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

5. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni e-naslov info@pepswine.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine se nakaže na transakcijski ( osebni ) račun kupca, ki ga sporoči v obvestilu o vračilu blaga.
Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Blago se vrne ponudniku na naslov Pep’s wine d.o.o., Svetinje 11, 2259 Ivanjkovci.

6. CENE

Cene so v evrih z DDV. Cena navedena ob posamezni steklenici ne vsebuje stroškov pošiljanja.
Cena izpisana ob koncu naročila je končna cena, ki vsebuje tudi strošek pošiljanja.
Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila.

7. PLAČILNI POGOJI

Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila;

  • plačilo po povzetju; v kolikor kupec želi plačati po prevzemu je tak način možen z govotino ali kartico. Kupec mora biti ne glede na vrednost pošilke osebno prisoten pri prevzemu. V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, plačate dostavljalcu le dejanski znesek, ki ste ga prejeli pri potrditvi naročila. Z DPD d.o.o. imamo sklenjeno pogodbo, tako da strošek pologa gotovine ali kartične provizije krije podjetje Pep’s wine d.o.o..
  • Plačilo s kreditno kartico preko interneta; naročeno vino lahko kupec varno plača tudi s kreditno kartico. Ponudnik sprejema; Visa, Mastercard, Activa, Maestro,  Visa Insperia,  in Amex.

8. VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.
Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku ponudnika.

9.VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za vodenje računov, ponudb in ostale potrebne dokumentacije.

10. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si bo prizadeval, da bo v čim krajšem možnem času obravnaval pritožbo in o tem obvestil kupca.
Prav tako si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

11. OPOZORILA

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe.

Ministrstvo za zdravje opozarja; prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Sara Kosec, direktorica

Ivanjkovci, 29. 6. 2017

 

12. Katere osebne podatke držimo in kako jih lahko spremenite

Poročilo o vaših osebnih podatkih lahko pridobite na povezavi GDPR poročilo. Sledite korakom za pridobitev poročila in navodilom za popravek ali popolno odstranitev vaših podatkov.